vestcup stavangeridrettshall

Vestcup arrangeres i år for 32. gang siden starten for 33 år siden. (turneringen ble dessverre avlyst i 2020) men i år kommer vi sterkt tilbake.

Nytt av året er at SitCup er en del av Vestcup. Dette gjør at Vestcup nå har blitt en turnering for alle volleyballspillere enten man spiller sittende eller stående.

Vestcup og SitCup 2021 arrangere helgen 10. - 12. september 2021. Alle kamper spilles på lørdag 11. september og søndag 12. september.

Les mer om Sitcup 2021 her

Kampoppsett Vestcup 2021 

Kampoppsett er tilgjengelig på følgende lenke: https://www.profixio.com/app/matches/vestcup-2021

Mini spiller sine kamper i Ynglingehallen på lørdagen.

JU15 og JU17 spiller sine kamper i Vikinghallen.

Alle andre spiller i Stavanger idrettshall.

 

Kontakt oss på email: vestcup@vestcup.com 

 

Skader og forebygging

Under Vestcup 2021 stiller fysioterapeuter/fysiske trenere fra Stavanger Idrettsklinikk med stand! De kan bidra med vurdering av skader, hjelp med taping, massasje eller tips til øvelser. Stikk innom standen da! http://www.stavangeridrettsklinikk.no/

stavananger_idrettsklinikk.png

Overnatting

Alle lag må selv ordne overnatting i Stavanger under Vestcup / SitCup. KFUM Stavanger kan anbefale vårt avtalehotell som er Clarion Energy hotel ca 1 km fra Stavanger Idrettshall. Ta gjerne kontakt med oss hvis dere har spørsmål om overnatting.

Transport

Arrangør kan være behjelpelig med transport fra hotellet til hallen. Dette gjøres etter nærmere avtale.


vestcup bilde8

Arrangør

Vestcup og SitCup arrangeres av KFUM Stavanger Volleyball.
Skulle du ha spørsmål så er det bare å ta kontakt med oss : Vestcup@Vestcup.com eller kfumsitcup@ynglingen.no

Adresse

KFUM Stavanger Volleyball
Ytre Eiganesvei 21
4022 Stavanger

Kort om Vestcup

Turneringen var opprinnelig "Åpningsturneringen" i Rogaland, men i 1987 overtok KFUM Stavanger den tekniske delen av arrangementet og skiftet navn til Vestcup.

Vestcup legger vekt på å tilfredsstille alle deltakende lag ved oppsett av kampene slik at alle lag skal få kamper alle dager uansett prestasjon/plassering. Vi har oppsett med innledende puljespill og sluttspill med plasseringsspill for alle lag så langt det er mulig. Godt planlagte turneringer med godt tilpasset kampoppsett gir deltakende lag best utbytte av Vestcup, og dette har vært Vestcup sitt varemerke og fortrinn opp gjennom alle år.

Vestcup ønsker også å sikre at volleyball profileres og vises på en positiv og professjonell måte og derfor krever vi at like nummererte spillertrøyer må benyttes. Alle lag må stille med egne dommere i utgangspunktet, men Vestcup kan være behjelpelig med å fremskaffe dommere hvis det gis beskjed på forhånd. Vestcup legger tilrette for at det arrangeres dommerseminar under turneringen, og når det skjer vil det være tilgang på flere dommere underveis.

vestcup bilde7På 80-tallet var volleyball meget populært med mange lag fordelt på 7. divisjoner i Rogaland. Den gang ble Åpningsturnering / Vestcup arrangert i flere idrettshaller i Stavanger - Hetlandshallen, Tastahallen, Hundvåghallen i tillegg til Stavanger Idrettshall. Etterhvert som årene har gått har nok interessen for volleyball vært varierende genrelt sett - noe også Vestcup naturligvis har merket. Siden tidlig på 90-tallet har det Vestcup blitt arrangert i sin helhet i Stavanger Idrettshall som ligger like utenfor Stavanger Sentrum. De siste år har imidlertid Vestcup opplevd ny oppgang etterhvert som interessen for volleyball har blitt større og større.

Stavanger Idrettshall er byens storstue for idretten og Vestcup deler hallen inn i 4 deler hvor det totalt kan benyttes 12 volleyballbaner med redusert servefelt. Se forøvrig banenummerering for mer detaljer. Vestcup setter normalt opp elitekamper med en banes mellomrom, men kan lage stor bane hvis det er behov og mulighet for det i forhold til kampoppsett. 

Ynglingehallen er KFUM Stavanger sin egen idrettshall og hjemmebanen for KFUM Stavanger sine elitekamper. Hallen ligger kun 5 minutters gange fra Stavanger Idrettshall og like ved klubbhuset Ynglingen. Ynglingehallen kan deles inn i 4 baner eller en stor bane som utnytter hele hallen. 

Stavanger Idrettshall og Ynglingehallen har begge stor tribunekapasitet med utsikt til alle baner på en gang og er i så måte meget publikumsvennlig.

Vestcup har disponerer Stavanger Idrettshall, Vikinghallen og Ynglingehallen fra-og-med fredag ettermiddag til-og-med søndag ettermiddag. Dette kan gi mulighet for eventuell trening dersom lagene ønsker dette utenom kampene - ta gjerne kontakt med Vestcup for nærmere avtale.